- Windows 11 mbledh aktivitete: aplikacione të përdorura, skedarë të hapur dhe faqe interneti për të përmirësuar përvojën dhe për të ofruar rekomandime të personalizuara.
- Historia mund të sinkronizohet në të gjitha pajisjet nëse përdorni të njëjtën llogari Microsoft, duke lehtësuar vazhdimësinë e aktivitetit.
- Fshirja e Historikut të Aktivitetit është e përhershme; nuk ka asnjë mënyrë për ta rikuperuar atë pasi të jetë fshirë.
- Disa versione të Windows 11 kufizon aksesin në atë seksion; mund të jetë e nevojshme të përdoret ose të konvertohet llogaria në administrator.
Ashtu si në versionet e mëparshme të sistemit operativ të Microsoft-it, Windows 11 mbledh informacione rreth aktiviteteve që kryeni në pajisjen tuajsepse qëllimi i tij është të përmirësojë përvojën tuaj dhe t'ju ofrojë rekomandime të personalizuara.
Ky historik aktiviteti përfshin aplikacionet që përdorni , skedarët që hapni dhe faqet e internetit që vizitoni më shpesh. Mund të sinkronizohet gjithashtu në të gjitha pajisjet nëse përdorni të njëjtën llogari Microsoft.
Ja se si ta fshini Historikun e Aktivitetit tuaj në Windows 11
Para se t'ju tregojmë hapat që duhet të ndërmerrni, është e rëndësishme të sqarojmë se Historiku i Aktivitetit nuk mund të rikuperohet nëse fshihet . Në thelb, është e njëjta gjë si kur Historiku i Clipboard-it ruhet dhe më pas fshihet (nuk ka asnjë mënyrë për ta rikuperuar atë).
- Shkruaj fjalën "Settings" në shiritin e kërkimit në shiritin e detyrave dhe pastaj klikoni mbi opsionin "Hapur"Mund ta kaloni këtë hap duke shtypur tastet "Windows + une".
- Brenda cilësimeve të Windows 11, do t'ju duhet të keni akses "Privatësia dhe Siguria".
- Tjetra, do t'ju duhet të futni seksionin e quajtur "Historiku i aktivitetit".
- Prandaj, duhet të klikoni në opsionin që thotë "Fshi historikun".
- Dhe, si hap i fundit, duhet të klikoni mbi "Fshi" për të konfirmuar fshirjen e Historikut të Aktivitetit.
Vlen të përmendet se Ekzistojnë versione të Windows 11 që nuk lejojnë qasje në këtë seksionNëse ky është rasti juaj, nuk do të keni zgjidhje tjetër përveçse identifikohu si administratorose konvertojeni llogarinë tuaj të përdoruesit në administrator.
Pa asgjë më shumë për të shtuar, nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me ndonjë nga hapat në tutorial, mund t'i lini ato në seksionin e komenteve.